Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Przeglądasz jako GOŚĆ
Tytuł pozycji:

Miłość w cieniu wielkiej wojny

Tytuł :
Miłość w cieniu wielkiej wojny
Autorzy :
Ziembicka, Bogna
Temat :
Kobieta
Miłość
Lekarze
Wojny napoleońskie (1803-1815)
Rewolucja francuska (1789)
Hiszpania
Rok wydania :
2019
Wydawca :
Poznań : Filia
ISBN :
9788380755987
Seria :
Panie na Koborowie / Bogna Ziembicka ; 1
Opis fizyczny :
377, [2] strony ; 21 cm
Uwagi :
Stanowi część 1. sagi, cz. 2 pt.: Wenecjanka
Bibliografia na stronach 375-[378]
Książka
LDR     02351cam#a2200517#i#4500
001     0813001572729
003     RAD 015
005     20191216114400.5
008     190125s2019####pl############000#1#pol#c
020     %a 9788380755987
040     %a LBN %d OLA %d GOR %e PNN %d RAD 015
045 2   %b d1793 %b d1810
046     %k 2018
080 #   %a 821.162.1-3
100 1   %a Ziembicka, Bogna. %e Autor
245 1 0 %a Miłość w cieniu wielkiej wojny / %c Bogna Ziembicka.
260 #   %a Poznań : %b Filia, %c 2019.
300     %a 377, [2] strony ; %c 21 cm.
336     %a Tekst %b txt %2 rdacontent
337     %a Bez urządzenia pośredniczącego %b n %2 rdamedia
338     %a Wolumin %b nc %2 rdacarrier
380     %a Książki
380     %a Proza
386     %m Przynależność kulturowa %a Literatura polska
388 1   %a 2001-
490 1   %a Panie na Koborowie / Bogna Ziembicka ; %v 1
500     %a Stanowi część 1. sagi, cz. 2 pt.: Wenecjanka.
504     %a Bibliografia na stronach 375-[378].
520 8   %a Zasłużyły na miano wilczyc znad Wisły – łączyła je uroda i zdrada, różniły motywy, gdyż jedne donosiły, by uniknąć tortur lub pod wpływem szantażu, inne dla korzyści majątkowych i poprawy statusu społecznego, decydując się nawet na łamanie prawa, którego same strzegły. Jeszcze inne z naiwności lub z miłości. W ich otoczeniu nikt nie mógł spać spokojnie, koleżanka, towarzysz walki z konspiracji, mąż… Podobnie potoczyły się ich losy – mało która poniosła adekwatną karę za popełnione czyny. Czyżby zbrodnia jednak popłacała? [źródło: www.azymut.pl].
648   9 %a 1701-1800
648   9 %a 1801-1900
650   9 %a Kobieta
650   9 %a Miłość
650   9 %a Lekarze
650   9 %a Wojny napoleońskie (1803-1815)
650   9 %a Rewolucja francuska (1789)
651   9 %a Hiszpania
655   9 %a Powieść
655   9 %a Sagi
710 2 # %a Termedia. %e Wydawca
800 1   %a Ziembicka, Bogna. %t Panie na Koborowie %v 1
856 4 # %u https://katalog.bp.radom.pl/integro/site/recorddetail/0813001572729 %z Rekord w katalogu OPAC WWW biblioteki %9 LinkOPAC
920     %a ISBN 978-83-8075-598-7
980     %a 821.162.1-3 %y Powieści, nowele, opowiadania polskie
990     %a # lit. piękna
999     %b gr_Monik (08/02/2019) %c gr_Monik (08/02/2019 ; 000, 040, 520+, 920, 980+, 990+) %c gr_Boz (16/12/2019 ; 500) %r 2019 

Zasłużyły na miano wilczyc znad Wisły – łączyła je uroda i zdrada, różniły motywy, gdyż jedne donosiły, by uniknąć tortur lub pod wpływem szantażu, inne dla korzyści majątkowych i poprawy statusu społecznego, decydując się nawet na łamanie prawa, którego same strzegły. Jeszcze inne z naiwności lub z miłości. W ich otoczeniu nikt nie mógł spać spokojnie, koleżanka, towarzysz walki z konspiracji, mąż… Podobnie potoczyły się ich losy – mało która poniosła adekwatną karę za popełnione czyny. Czyżby zbrodnia jednak popłacała? [źródło: www.azymut.pl].

Lokalizacja:

Położenie:

Agenda:


Dokumenty przeznaczone do wypożyczenia

Sygnatura (bez położenia) :
51812
Status :
dostępna
Sygnatura (bez położenia) :
137460
Status :
dostępna

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies