Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Szkodliwe substancje w żywności : pochodzenie, działanie, zagrożenia zdrowotne

Tytuł :
Szkodliwe substancje w żywności : pochodzenie, działanie, zagrożenia zdrowotne
Temat :
Alergia pokarmowa
Pasożyty
Substancje niebezpieczne i szkodliwe
Substancje dodatkowe do żywności
Chemia
Rok wydania :
copyright 2020
Wydawca :
Warszawa : PWN
ISBN :
9788301212995
Opis fizyczny :
XII, [2], 296 stron : ilustracje ; 24 cm
Uwagi :
Bibliografie, netografie przy rozdziałach. Indeks
Książka

LDR 02898cam#a2200541#i#4500
001 0813101870214
003 RAD 015
005 20201013123730.6
008 200928s2020####pl#a#########|001#0#pol#c
020 %a 9788301212995 %q (oprawa miękka)
035 %a (PL)b1000000773184
035 %a (EXLNZ-48OMNIS_NETWORK)9911568766405606
035 %a 991052749077905066
040 %d RAD 015 %e PNN
046 %k 2020
080 # %a 664.014
080 # %a 615.9
080 # %a (075.8)
245 0 0 %a Szkodliwe substancje w żywności : %b pochodzenie, działanie, zagrożenia zdrowotne / %c Redakcja naukowa Agata Witczak, Zdzisław E. Sikorski.
260 # %a Warszawa : %b PWN, %c copyright 2020.
300 %a XII, [2], 296 stron : %b ilustracje ; %c 24 cm.
336 %a Tekst %b txt %2 rdacontent
337 %a Bez urządzenia pośredniczącego %b n %2 rdamedia
338 %a Wolumin %b nc %2 rdacarrier
380 %a Książki
380 %a Publikacje dydaktyczne
380 %a Publikacje naukowe
385 %m Poziom nauczania %a Szkoły wyższe
388 1 %a 2001-
504 %a Bibliografie, netografie przy rozdziałach. Indeks.
520 8 %a Książka przedstawia aktualny stan wiedzy o składnikach surowców i produktów żywnościowych oraz dodatkach i zanieczyszczeniach, które w określonych warunkach mogą być szkodliwe dla zdrowia człowieka. Opisuje zawartość, mechanizmy działania oraz czynniki wpływające na stężenie niepożądanych substancji naturalnych a także obcych w surowcach i produktach żywnościowych oraz sposoby ich usuwania lub inaktywowania, warunki zapobiegające powstawaniu niekorzystnych dla zdrowia związków wskutek przechowywania i przetwarzania żywności, międzynarodowe regulacje prawne i systemy kontroli mające na celu zabezpieczenie zdrowotnej jakości żywności, a także ocenę realnego zagrożenia dla zdrowia konsumentów stosujących racjonalne zasady odżywiania się (źródło opisu: http://www.azymut.pl).
650 9 %a Alergia pokarmowa
650 9 %a Pasożyty
650 9 %a Substancje niebezpieczne i szkodliwe
650 9 %a Substancje dodatkowe do żywności
655 9 %a Opracowanie
655 9 %a Praca zbiorowa
658 %a Chemia
700 1 # %a Witczak, Agata. %e Redakcja
700 1 # %a Sikorski, Zdzisław E. %d (1930- ). %e Redakcja
710 2 # %a Wydawnictwo Naukowe PWN. %e Wydawca
856 4 # %u https://katalog.bp.radom.pl/integro/site/recorddetail/0813101870214 %z Rekord w katalogu OPAC WWW biblioteki %9 LinkOPAC
920 %a ISBN 978-83-01-21299-5 (oprawa miękka)
980 %a 664.014 %y Skład chemiczny żywności
980 %a 615.9 %y Toksykologia. Trucizny
980 %a (075.8) %y Podręczniki dla szkół wyższych. Skrypty
990 %a # lit. naukowa
999 %b gr_Boz (13/10/2020) %c gr_Boz (13/10/2020 ; 000, 040-, 040+, 080, 650, 655, 710, 920, 980+, 990+) %d gr_Boz (13/10/2020) %c gr_Boz (13/10/2020 ; 040, 520+) %r 2020

Książka przedstawia aktualny stan wiedzy o składnikach surowców i produktów żywnościowych oraz dodatkach i zanieczyszczeniach, które w określonych warunkach mogą być szkodliwe dla zdrowia człowieka. Opisuje zawartość, mechanizmy działania oraz czynniki wpływające na stężenie niepożądanych substancji naturalnych a także obcych w surowcach i produktach żywnościowych oraz sposoby ich usuwania lub inaktywowania, warunki zapobiegające powstawaniu niekorzystnych dla zdrowia związków wskutek przechowywania i przetwarzania żywności, międzynarodowe regulacje prawne i systemy kontroli mające na celu zabezpieczenie zdrowotnej jakości żywności, a także ocenę realnego zagrożenia dla zdrowia konsumentów stosujących racjonalne zasady odżywiania się (źródło opisu: http://www.azymut.pl).

 Informacja

Anonimowy użytkownik nie może zamawiać i rezerwować dokumentów!

Dokumenty przeznaczone do wypożyczenia

Sygnatura :
BGWyp 140066

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies