Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Szalik : o Wisławie Szymborskiej dla dzieci

Tytuł :
Szalik : o Wisławie Szymborskiej dla dzieci
Autorzy :
Rusinek, Michał
Temat :
Szymborska, Wisława (1923-2012)
Literatura polska
Poeci polscy
Rok wydania :
copyright 2023
Wydawca :
Poznań : Zygzaki
ISBN :
9788367616980
Opis fizyczny :
96 stron : ilustracje ; 27 cm
Uwagi :
Bibliografia na stronie 96
Książka
LDR     02802cam#a2200589#i#4500
001     0813402255960
003     RAD 015
005     20230620155652.0
008     230517s2023####pl#ao||g#|||||000#|bpol#c
020     %a 9788367616980 %q (oprawa twarda)
035     %a 0023402732337
040     %a ZGÓRA M %c ZGÓRA M %e PNN %d ZGÓRA M %d RAD 015
045 2   %b d1923 %b d1996
046     %k 2023
080 #   %a 821.162.1-93
080 #   %a 821.162.1-312.6
100 1   %a Rusinek, Michał. %e Autor
245 1 0 %a Szalik : %b o Wisławie Szymborskiej dla dzieci / %c Michał Rusinek ; [ilustracje Joanna Rusinek].
246 3 0 %a O Wisławie Szymborskiej dla dzieci
260 #   %a Poznań : %b Zygzaki, %c copyright 2023.
300     %a 96 stron : ilustracje ; 27 cm.
336     %a Tekst %b txt %2 rdacontent
337     %a Bez urządzenia pośredniczącego %b n %2 rdamedia
338     %a Wolumin %b nc %2 rdacarrier
380     %a Książki
380     %a Poezja
380     %a Proza
385     %m Grupa wiekowa %a Dzieci
385     %m Grupa wiekowa %a 6-8 lat
385     %m Grupa wiekowa %a 9-13 lat
386     %m Przynależność kulturowa %a Literatura polska
388 1   %a 2001-
504     %a Bibliografia na stronie 96.
520 8   %a Poznaj inspirującą historię Wisławy Szymborskiej, jednej z najpopularniejszych polskich poetek na świecie! O dwóch magicznych słowach „nie wiem”, przepowiadaniu przyszłości w kronice klasowej, całowaniu żab i marzeniach małej dziewczynki. W tej wyjątkowej książce Michał Rusinek z humorem opowiada o małej Ichnie i dorosłej Wisławie, poetce, która otrzymała najważ-niejszą Literacką Nagrodę Nobla, choć o niej nie marzyła. Bywa też poważnie. Oczywiście, nie za bardzo. W końcu każdy dorosły powinien zachować w sobie coś z dziecka! (źródło opisu: http://www.azymut.pl).
600 1 9 %a Szymborska, Wisława %d (1923-2012)
648   9 %a 1901-2000
648   9 %a 1918-1939
648   9 %a 1939-1945
648   9 %a 1945-1989
648   9 %a 1989-2000
650   9 %a Literatura polska
650   9 %a Poeci polscy
655   9 %a Opowiadania i nowele biograficzne
655   9 %a Wiersze
700 1 # %a Rusinek, Joanna %d (1979- ). %e Ilustracje
710 2 # %a Wydawnictwo Poznańskie (1993- ). %e Wydawca
856 4 # %u https://katalog.bp.radom.pl/integro/site/recorddetail/0813402255960 %z Rekord w katalogu OPAC biblioteki %9 LinkOPAC
920     %a ISBN 978-83-67616-98-0 %q (oprawa twarda)
980     %a 821.162.1-93 %y Literatura polska dla dzieci i młodzieży  (do lat 16)
980     %a 821.162.1-312.6 %y Powieści i opowiadania autobiograficzne polskie. Powieści i opowiadania biograficzne polskie
990     %a # lit. piękna
999     %b irena (06/06/2023) %c irena (06/06/2023 ; 040, 080+, 980+, 990+) %c gr_Boz (20/06/2023 ; 336-, 336+, 337-, 337+, 338-, 338+, 520+) %r 2023 

Poznaj inspirującą historię Wisławy Szymborskiej, jednej z najpopularniejszych polskich poetek na świecie! O dwóch magicznych słowach „nie wiem”, przepowiadaniu przyszłości w kronice klasowej, całowaniu żab i marzeniach małej dziewczynki. W tej wyjątkowej książce Michał Rusinek z humorem opowiada o małej Ichnie i dorosłej Wisławie, poetce, która otrzymała najważ-niejszą Literacką Nagrodę Nobla, choć o niej nie marzyła. Bywa też poważnie. Oczywiście, nie za bardzo. W końcu każdy dorosły powinien zachować w sobie coś z dziecka! (źródło opisu: http://www.azymut.pl).

Lokalizacja:

Położenie:

Agenda:


Dokumenty przeznaczone do wypożyczenia

Dostępność :
dostępna
Numer egzemplarza :
30557
Dostępność :
dostępna
Numer egzemplarza :
35399
Dostępność :
dostępna
Numer egzemplarza :
47418
Dostępność :
dostępna
Numer egzemplarza :
46991
Dostępność :
dostępna
Numer egzemplarza :
35615
Dostępność :
WYPOŻYCZONA
Numer egzemplarza :
144854

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies